2018.01.31 M 007Gribskovens Maximus er "enebarn" og var hele familiens "lillebror" og måske nok også lidt forkælet. Det var en svær fødsel, og desværre døde Maximus' kuldbror. Han var lige så fin som Maximus, men stod ikke til at rede.

Mor, Gribskovens Daisy var en meget omsorgsfuld mor. Det vides ikke med sikkerhed om hun forstod, at Maximus var alene og havde brug for kontakt, men hun var hos ham altid. Og når hun skulle ud og tisse, så tog mormor Twiggy over.

Maximus er meeeget nysgerrig, intet undgår hans opmærksomhed på hans vej og han løb gerne rundt med ting han fandt (fx sutsko, papir eller sokker). Han har lært alt hvad en dværpinscher skal kunne og vide, fx at slikke tallerkenerne i opvaskemaskinen, at putte i varme tæpper og slå alarm, når der kommer nogen fremmede.
Når han indimellem forsvandt for os, kunne vi som regl finde ham sovende på det varme gulv på badeværelset - og så fik han naturligvis lov til at blive liggende.

Det er en blandet hundefamilie Maximus er vokset op i. Lige fra mormor Twiggy til en lille flok bretonhvalpe, gamle Faru og et par "feriebørn". Det har ikke altid været helt nemt for Maximus, for hans lille størrelse har gjordt, at han tit er blevet løbet over ende, væltet eller kanøflet af de store banditter.

Men uanset hvor meget Maximus har været igennem, voksede han op til at blive en fantastisk lille hund, med sin egen mening om tingene, stor personlighed og  med stort mod på livet.

Her kan du se billeder lige fra da Maximus var helt lille og meget tyk (Vi kaldte ham "Golfbolden" fordi hans mave var kuglerund), til han voksede til og blev en rigtig dværgpinscher :)

 

 

Inspireret af datterens forkærlighed for marguritter, blev dette kuld opkaldt efter blomster.

Hvalpene er efter vores Twiggy (Vedhauge Lala) og svenske Camalis Zlatan Makes It Happen. Zlatan er meget intens, modig og helt igennem skøn hund. 

Efter noget besvær med at få Twiggy parret, lykkedes det hende at sætte 4 skønne hvalpe i verden:

Gribskovens Filur (Herman)
Gribskovens Rosa (Pastell)
Gribskovens Bellis
Gribskovens Daisy

Daisy blev her og ligger stadig i ske med mor Twiggy. Daisy er mor til Maximus.

 

Her kan du se mere om vores dværgpinscherkuld. Lige som breton'erne får vores dværgpinscherhvalpe navn efter et tema.

Maximus 2016

Blomster kuld 2013

Rumhunde 2011

m IMG 0063Kennel Gribskovens første kuld dværgpinscherhvalpe er efter Twiggy (Vedhauge Lala) og Jussi (Camalis Use To It). 

Jussi er en flot, ivrig og dejlig hund. Han var ikke i tvivl om hvorfor Twiggy var på besøg hos ham i Lund. Det kom der 3 røde tævehvalpe ud af.

Alle 3 meget livlige og med stort mod på livet. Mushka havde et lille underbid, og blev derfor solgt til en familie der ikke ville hverken avle eller på udstilling. Mushka deler nu familie med Bellis, som ikke trivedes i sin første familie.

Navngivning af hvalpene

Der er ofte gået meget sjov og rødvin i vores bestræbelser for at finde gode navne til vores hvalpe. Vi finder et tema som vi går ud fra, fx. kan man på Bretonsiderne finde et "Afrika-kuld", et "Astrid Lindgren kuld" og et "Retro kuld".

Når jeg har betragtet Twiggys 3 fine tøser, så er Rip, Rap og Rup ofte dukket op i mine tanker. Men da Anders Ands tre nevøer er nogle raske drenge, så passer det altså ikke helt. Andersines tre nieser hedder Kylle, Pylle og Rylle, men det synes jeg nu alligevel ikke vi kunne være bekendt. Hundenavne skal være til at udtale, nemme at kalde og frem for alt gode.

Mange enmer er blevet vendt: Rødt mad, oste, noget med "lille", tegneseriehunde, Simpsons osv. Jeg kom senere på, at undersøge, hvad de russiske rumhunde hed, altså dem der blev sendt op i russiske rumsonder tilbage i 1950- og 60'erne.

Den allerførste hund (og levende væsen!) der blev sendt op med Sputnik 2, hed Laika. Laika døde blot nogle få timer efter opsendelsen, og blev derefter en slags "hunde-helt", og Laika er et ofte brugt navn til hunde over hele verden.

Inspireret af Laika, fandt jeg en artikel på Wikipedia om de russiske rumhunde, og fandt, foruden Laika, to andre navne som jeg synes er passende til danske dværgpinschere. De tre hvalpe kommer til at hedde:

Gribskovens Belka
Gribskovens Mushka
Gribskovens Laika

Gribskovens Louis vokser sig stor og stærk. Fra at være en lille tyk pølsehund med deller og elastikker, er han, med hjælp fra Aidas bretonhvalpe, ved at forvandle sig til en fin, stærk og meget bestemt lille herre. Og ligesom Mormor Twiggy kom hans ører op at stå, da han var bare 6 uger gammel.

Her kan du nogle små videoer med Louis i hovedrollen.