Østfyns Ofelia
To generationer
Ulicia de Lisle de Callac, Gribskovens Zulu & Gribskovens Faru
Søskende
Gribskovens Strange Fruit aka Fregne & Gribskovens Tiger aka Basse
Østfyns Ofelia
To generationer
Ulicia de Lisle de Callac, Gribskovens Zulu & Gribskovens Faru
Søskende
Gribskovens Strange Fruit aka Fregne & Gribskovens Tiger aka Basse

zulu02

dp twiggy001 2013

apple

DKK logo

Kennel Gribskovens 2023

 Rigtig godt nytår

Orangekuldet fra 2022 begyndte at vise sig frem her 2023. Det tyder på, at kuldet har potentiale.

solsikke mileneSolsikke ved Milene fik talentpokalen på bretonklubbens hovedprøve i foråret. Milene har heldigvis tid til at træne en meget aktiv hund, så Solsikke bliver spændende at følge i 2024. Solsikke har bestået den almene apporteringsprøve og fået Very good på udstilling. Solsikke (og Milene) deltog på sin første jagt hos Søren, hvor hun fik lov til at apportere. Det blev til flere svære og flotte apporteringer, som imponerede jagtselskabet.

 

 

 

 

 2023 FregneFregne (Strange Fruit) er ved at komme godt på vej. Hun er lidt umoden på marken, men stille og roligt er hun ved at udvikle sig. Fregne har bestået apporteringsprøven flere gange og fået Excellent på udstilling.

 

 

 

 

 

 

 

 2023 Basse jagt m jensI det jyske er Basse (Tiger) faldet godt til. Basse fungerer godt på jagt, har stand og kan apportere. De 3 hunde er tilmeldt derbyet (for toårige) i 2024.

 

 

 

 

 

Clementine har også været på udstilling og opnået Very good, og hun er lydig og apporteringsvillig.

Parringen mellem Soleil (sort/hvid) og Louis (orange/hvid) blev gentaget, og sjovt nok blev det denne gang til 4 sort/hvide hvalpe, hvor det i 2022 blev til 6 orange/hvide. De er endt hos gode familier. Soleil er nu pensioneret, men elsker fortsat at være med på jagt.

Der indløber af og til lidt meldinger ind fra ”gamle” hvalpekøbere. Det er altid rart at blive opdateret – især når det er positive nyheder. Det er typisk ved opslag på facebook.

Pinscherne

2023 kaj andreaAf pinscherne har Rosie og Daisy fået deres sidste kuld hvalpe, de er nu begge gået på pension hvad det angår.

Det var meningen at Billie skulle tage tråden op i forhold til avl, og hun var blevet undersøgt og tjekket for diverse mulige arvelige defekter. Hun blev godkendt og så kunne vi planlægge udstilling og finde en far til det kuld hun skulle have haft i løbet af foråret 2024.

 

 

 

 

2023 Daisy landbohjskolenMen i løbet af sommer og efterår fik Daisy nogle underlige anfald, hvor hun skreg, hendes krop stivnede og hun fik svært ved at bevæge sig. Disse symptomer kunne vi genkende fra Twiggy. I forhold til Twiggy, troede vi at hun måske havde lavet et vrid i nakken eller ryggen, men vores dyrlæge kunne intet finde på hende.

I erkendelse af, at dette kunne være noget arveligt, tog Lene og Daisy på Landbohøjskolen i København. Daisy var ”på bordet” i to timer, med en enkelt tissepause midtvejs. Efter grundige undersøgelser, hele 4 dyrlægers hjernekapacitet lagt sammen, blev diagnosen, lidt usikkert, til en ”bevægelsesforstyrelse”, eller Paroxysmal Dyskinesi. Lidelsen er velkendt hos Border Terrierne, og hænger sandsynligvis sammen med Glutenallergi.

Det er ikke muligt at teste for denne lidelse, og den bliver typisk ikke opdaget før hunden bliver 8+ år, og måske allerede har fået hvalpe. Daisy og Billie får nu glutenfrit foder og trives fint. Men Billie er trukket ud af avlen, og der går min. To år før vi igen har en tæve klar til at få hvalpe.

Godt nytår, vi ser frem til hvad 2024 bringer os.