Gribskovens Billie

Daisy er mor til Billie (Jazz-kuldet 2021)

 

Daisy skulle have sit sidste kuld hvalpe inden hun blev for gammel. Jeg var i god tid inden hun startede løb, og valget faldt på Kennel Fredriksteens russiske import Semper Ante From Russia With Love. Og da det jo helst skulle være det rigtige tidspunkt parringen fandt sted, var vi forbi Canicold og teste Daisys løbetid. Hendes ægløsning var i en weekend, og jeg startede bilen og kørte hele vejen til Nordjylland.

Jeg var meget spændt på hvad der kom ud af den parring, da jeg håbede, at der ville være en tævehvalp, som skulle blive hos os. Da fødslen gik i gang, blev jeg meget nervøs, for vi havde to akutte kejsersnit bag os, og selvom jeg prøvede at fortælle mig selv, at det nok skulle gå, så ringede jeg alligevel til vores dyrlæge Søren. 

Jeg fortalte ham at Daisy var gået i fødsel, og så sagde han at det nok skulle gå. Da jeg fortalte ham om min nervøsitet, kommenterede han at han havde tid efter kl. 14 og så på fredag. "Men sådan kan du da ikke bare sige" udbrød jeg, for man kan jo ikke udsætte en fødsel! Men han lo og sagde at jeg bare skulle tage det roligt, han skulle nok være min "wingman".

Til alt held havde dyrlægen ret, Daisy klarede det hele selv, to meget fine tævehvalpe kom til verden. Da de var 6 uger gamle valgte jeg Billie og hendes søster Etta flyttede til København og er blevet byhund. De er opkaldt efter Etta James og Billie Holiday. 

Billie og Etta kom til verden i Corona-tiden, og blot en uges tid efter Etta var blevet hentet, blev Billie syg og havde ikke lyst til at spise. Efter besøg hos flere dyrlæger fik hun diagnosen ”infantil stafylokok infektion”. Hun havde høj feber, hendes øjne løb, hun tabte pelsen i ansigtet og læber og hals hævede op. Hun fik en masse medicin, og det hjalp. Men hun var syg længe og havde det bedst hvis hun kunne sove i arm.

Billie har udviklet sig til at være en møgforkælet lille bestemme-prinsesse. Hun styrede hele træningspladsen, da vi deltog i unghunde træning i schæfterhundeklubben, og hun vil også helst selv bestemme om hun vil komme når der bliver kaldt. Vi træner og det går fremad.