BretonBandens Soleil

Soleil er resultatet af en længere søgning efter en hvid/sort hanhund. Hvordan hænger det nu sammen?

Da vi besluttede ikke at trække flere hvalpe på Bertha, valgte vi at fokusere på Gribskovens Chilli, som er efter Gribskovens Bertha og Stenhøj Noah. Marianne og Christian havde et ønske om at parre Chilli, og de havde drøftet muligheden for at få en sort/hvid tæve efter denne. Det ville dog kræve en sort/hvid hanhund, da Chilli er hvid/orange.

Udbuddet af sort/hvide hanhunde på DBK´s hanhundeliste matchede ikke lige i det her tilfælde, så ideen med at køre til Frankrig og parre blev nævnt for opdrætteren, og Marianne og Christian sprang på. Efter et længere forarbejde, blev en kontakt formidlet til kennelen du Bois Courcol, hvis afkom i foråret 2016 havde vundet rypen, som Jeko du Bois Courcol bedste unge hund på DBK´s hovedprøve. Vi meldte os som potentielle hvalpekøbere til denne parring.

Breton Bandens Soleil er efter Gribskovens Chilli og Jeko du Bois Courcol. Jeko er et ungt håb, som er højt præmieret på markprøve og udstilling. Den vandt i øvrigt en højlandsprøve med excellent g CACIT samme dag som parringen fandt sted om aftenen.

Soleil er sort/hvid, og det kommer sig af, at alle hvalpe – 6 tæver og 1 hanhund – alle var af denne farve. Soleil har en stærk psyke, meget selvstændig og heldigvis også kælen og (nu) kontaktsøgende ved indkald. Hun bliver en positiv udfordring, og vi ser frem til at føre hende frem på prøve og udstilling.

Soleil er mor til vores Orange kuld 2022, Far er Louis.