Featured

Faru takker af

There can only be one!
(Highlander)

 Så blev det sidste start for en ældre herre, som tror, at han fortsat er ung og i fuld vigør.

Gribskovens Faru stillede traditionen op på Fakse/Haslev Jagtforenings lokale prøve søndag den 24. februar 2019. En måned før han fylder 12 år. Og, som det plejer, med Lene som fører.

Søg og stil var som i gamle dage, mens farten nok var moderat. Terrænet blev angrebet på bedste vis, præget af nogen skarpe markeringer. Som den eneste hund ud af 18 engelske starter formåede Faru at finde og behandle fugl (parhøns) om formiddagen inden frokost. 3 hunde gjorde ham kunsten efter om eftermiddagen.

Det blev til en flot 2. præmie, og det betyder, at Faru igen præsterede på bedste vis på hans absolut sidste start.

Faru har, trods enkelte småfejl, præsteret i et langt liv på mark og ved apportering. Dette med flere førere. Her et kort udsnit:

1. præmie UK Aage Stenhøj Jørgensen
1. præmie ÅK Søren Stenhøj
2. og 3. pr. ÅK Lene Mortensen og Søren Stenhøj
1. og 2. pr. præmie BK Søren Stenhøj
Apportering DJU Oskar Stenhøj Mortensen og Søren Stenhøj
1. pr. B-prøve DBK Aage Stenhøj Jørgensen og Søren Stenhøj
Placering VK Claus Nielsen, Thomas Stenbek og Søren Stenhøj

Nu er prøve-stikket endegyldigt trukket. Måske Faru vil forsvare sin titel fra 2018 som hurtigste hund på kaninbanen, når der igen er familiedag i DBK på Sjælland?

Det har været en fornøjelse gennem alle år. Både på prøve og på jagt. Og, selvfølgelig får Faru fortsat et kort slip på jagt og på en apportering for sjov. Faru har HD D, men ”sjovt nok” er det en forbensskade, som giver smerter, når han folder sig ud som teenager på jagt. Han er alderen til trods, stadig stærk som en okse, og han ser ud til at trives godt, bare han får sin middagslur.

Nekrologen er ikke skrevet endnu. Det kommer nok en dag, men indtil da, så vil vi bare hygge os, og leve med – som i alle 12 år – at morgenstunden står på apportering af fritstående sko. Same procedure as last year!

I vores optik vil Faru altid være vores highlander 

There can only be one!

Søren og Lene